ZLATÁ BERUŠKA 2024

 

Z L A T Á   B E R U Š K A   2 0 2 4

La petite aneb tak trochu jiné prostřeno!

Přemýšleli jsme, jak dětem zajímavým způsobem představit některá povolání a vznikl projekt, který jim ukázal krásy i úskalí vybraných profesí. Nezapomenutelným zážitkem se nakonec stalo „vaření“ za dohledu odborníků ze Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce. To, co si děti prakticky vyzkoušely ve cvičné kuchyni této školy, nás inspirovalo k dalším navazujícím aktivitám a malí kuchaři tak měli během školního roku 2023/2024 spoustu báječných příležitostí pro své kulinářské pokusy…

Něco dobrého si uvařit nebo upéct? A co tak námi připravenou dobrotou někoho překvapit? Víme, odkud se berou potraviny, které pro vaření potřebujeme? Jíme zdravě nebo ne? Jestlipak sami dokážeme nakoupit, uvařit, prostřít a po vaření uklidit? Tolik zvědavých otázek, tolik výzev! Chvíli nám trvalo, než jsme na ně našli odpovědi a než jsme vše prozkoumali, ale věřte – STÁLO TO ZA TO!

Děti se podívaly na farmu i do sadů v Sosnové (Vitaminátor) a zjistily, kolik práce je třeba udělat, než dozraje jablíčko….

Recepty, které děti ve cvičné kuchyni vyzkoušely, jsme zprostředkovali také rodičům a společně se pak vařilo i doma! Vždyť už to děti měly krásně natrénováno!

Ve školce jsme si pozvali na besedu naši paní kuchařku a připravili si pro ni záludné otázky o zdravém stravování. Úžasnou zkušeností bylo i společné nakupování potravin a úplně NEJ bylo ochutnávání všeho, co jsme si sami ukuchtili!

Doufáme, že se Vám po shlédnutí našeho příspěvku začnou sbíhat sliny…. Bohužel tato ochutnávka je pouze virtuální. Všechny opravdové dobroty jsme do posledního sousta, do posledního drobečku snědli…. 

Podívejte se, jak se u nás vaří a ochutnává...

https://youtu.be/eIee8KwjxEg

 

Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47