(ne)BAVKA - KREATIV mánie - ZAHRÁDKA se zelená...

 

(ne)BAVKA aneb BAví se Všichni KAmarádi

S nadějí se díváme do budoucnosti a přemýšlíme, jak připravit zajímavý celoroční program nejen pro děti, ale i ostatní pozvané návštěvníky naší školy. Doufáme, že období „nebavky“ už brzy pomine a my se zase budeme moci společně bavit, užívat si netradičních aktivit, které vnáší do života v mateřské škole zpestření, radost a potěšení. Spolehlivě zabírá legrace, společná zábava a setkávání, pohyb a tanec, soutěže a hry. Přejeme si vrátit k oblíbeným akcím, jako jsou tvůrčí dílny (podzimní, velikonoční), tematické dny (aprílový, čarodějnický…), výlety (třeba Retro výlet po kolejích), zahradní slavnosti (letní) i besídky (ke Dni rodiny). A PODAŘÍLO SE !!! Rozhodně nám nechyběla chuť a nápady, nadšení a schopní aktéři! Úspěšně jsme připravili odpolední neformální setkávání v mateřské škole a nabídli tak dětem i rodičům možnost prožít čas naplněný hrou, pohybem a společnou zábavou – čas, kdy se dospělí zase na okamžik stanou dětmi.  Tento projekt byl naší pozitivní vizí pro rok 2022, kdy se zase  BAVIli VŠICHNI KAMARÁDI!

Schválená částka na realizaci projektu: 16 000,- Kč

 

KREATIV mánie

Kreativ mánie byl projekt zaměřený na spontánní hru a experimenty s atypickými materiály, předměty a nástroji určenými pro výtvarnou činnost dětí.  Podpořil jak tvorbu jednotlivců, dvojic, ale i skupin, rozšířit prostor pro zdokonalování tvořivých schopností dětí a zaměřit se také na jejich talent, šikovné ruce a vnímavé oči. Větší množství výtvarných aktivit umožnilo dětem získat více zkušeností v kresbě, malbě, modelování i v tvorbě prostorových děl. Netradiční výtvarné aktivity jsme nabídli také rodičům dětí. 

Schválená částka na realizaci projektu: 10 000,- Kč

 

ZAHRÁDKA se zelená, slunce na ní svítí…

Objevili jsme kouzlo zahradničení – otevřel se nám zcela nový, tak trochu dobrodružný svět. Naše školka se začala postupně proměňovat na malou oázu zeleně uprostřed betonové šedi sídliště díky projektu Betonová džungle NE, raději ta zelená!. Tímto navazujícím projektem jsme zachovali bezprostřední kontakt s přírodou, umožnili dětem pozorování přírodních procesů přímo a dlouhodobě. Na jaře bylo potřeba upravit záhony, maxi truhlíky, květináče na plotě - doplnit hlínu, mulčovací kůru, kamínky, vysadit nové letničky a bylinky, rostliny pravidelně zalévat, hnojit a přesazovat... Našim „malým zahradníkům“ jsme také dopřáli návštěvu botanické zahrady. 

Schválená částka na realizaci projektu: 14 000,- Kč

 

Fotogalerie
Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47