https://www.high-endrolex.com/47 Byli jsme partnery v projektu Spolu 2 | Mateřská škola Šafaříková, Ostrava

Byli jsme partnery v projektu Spolu 2

„SPOLU 2“

reg .č. CZ.02.3.61/0.0/0.0/16_039/0008945

Projekt je realizován v období 1. 9. 2018 – 31. 8. 2021.
Projekt byl zaměřen na podporu úspěšného zahájení předškolního vzdělávání dětí ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí, které žijí v městské části Moravská Ostrava a Přívoz.  

Hlavní cíle projektu:

Připravit  cílovou skupinu dětí ve věku 3 - 5 let ze dvou vyloučených lokalit v městské části Moravská Ostrava a Přívoz včetně jejich rodičů na vstup do MŠ a to podporou jejich vzdělávání v neformálním předškolním centru (KLUB-KO).

Podpořit a motivovat rodiče dětí z cílové skupiny k pozitivnímu uvědomění si potřebnosti předškolního vzdělávání pro jejich děti a to systematickou podporou a poradenstvím rodičů.

Podpořit adaptaci dětí 5-ti letých ze dvou vyloučených lokalit v městské části Moravská Ostrava a Přívoz a jejich rodin v partnerských mateřských školách před a po povinném nástupu do MŠ.

Podpořit vytváření inkluzivního prostředí v partnerských mateřských školách a to rozvojem spolupráce mezi neformálním předškolním centrem (KLUB-KO) a partnerskými mateřskými školami, včetně podpory pedagogických pracovníků.

Projekt realizovalo SPOLEČNĚ – JEKHETANE, o.p.s. ve spolupráci se třemi mateřskými školami:

Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace www.mssafarikova.eu/

Mateřská škola Ostrava, Špálova 32, příspěvková organizace http://ms-spalova.cz/

Církevní základní škola a mateřská škola Přemysla Pittra https://www.webskoly.cz/zspittra

Zajímavé aktivity a akce ve školním roce 2020/2021:

17.09.2020 - Projektový den v MŠO Šafaříkova - PEJSEK SORBON
Zajímavý program pro děti i dospělé zaměřený na vztah mezi lidmi a zvířaty - pojďme si ukázat, jak se chovat k domácím mazlíčkům, probudit respekt a lásku, kterou si zvířata zaslouží.

05.10.2020 - společná návštěva pohádky "Fuj, je to" v Divadle Loutek Ostrava - kouzelné dopoledne v prostředí alternativní scény divadla, přímý kontakt herců a diváků, nezapomenutelné zážitky dětí :-)

29.04.2021 - společné online představení z Divadla loutek Ostrava pro dětiz NPC a MŠ Šafaříkova - Jak šlo vejce na vandr.

19.05.2021 - konečně zase spolu :-) - Putování s broučky - společné enviromantální a pohybové aktivity dětí z NPC a MŠ Šafaříkova (vyrábíme hmyzí dům, pozorování hmyzu, pohybové hry).

květen až červen 2021 -  pravidelné adaptační dny dětí z NPC v naší MŠ v rámci tématu Kočičárny, stáž pedagoga NPC v naší MŠ.

Fotogalerie
Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47