Pohyb s radostí v roce 2020

 

Není žádným tajemstvím, že pravidelná fyzická aktivita zlepšuje nejenom fyzickou kondici a výrazně posiluje imunitní systém, ale rovněž pozitivně ovlivňuje duševní stav člověka. Protože si uvědomujeme, že pravidelné sportování má pozitivní účinek na život a psychiku dítěte, bereme podporu pohybu a sportu v naší mateřské škole velmi vážně. Snažíme se, aby nevymizelo přirozené zdravé sportování, které děti rozvíjí ve všech směrech a je pro ně zábavou.

V rámci projektu Pohyb s radostí jsme každodenně zařazovali co nejvšestrannější pohybové aktivity uvnitř a zejména venku – a to vzhledem ke koronavirové epidemii, a v souvislosti s doporučením, abychom přenášeli sportování a pohyb co nejvíce do venkovního prostředí. Zakoupené sportovní pomůcky jsme tak využili naplno, děti rozvíjely svou tělesnou zdatnost, pohybové dovednosti, obratnost, a navíc zábavnou formou díky zakoupeným novým pomůckám.

 V září se nám podařilo zorganizovat také naplánovanou odpolední sportovní olympiádu na naší školní zahradě s názvem „Vezmeme nohy na ramena…“, do které se zapojili také rodiče dětí. Věříme, že vtipné sportovní disciplíny pobavily dětí i dospělé.   

Prostřednictvím projektu jsme vytvořili podnětné, bezpečné a podporující prostředí pro přirozený a zdravý pohyb předškoláků.

Pokud děti přiměřeně a správně sportují, hýbou se, je jim to ku prospěchu! Pohyb s radostí je pohyb pro zdraví a rozhodně má smysl ho podporovat!

Schválená částka na realizaci: 34 000 Kč

Fotogalerie
Zpět na předchozí stránku

MŠ Šafaříkova Ostrava
https://www.high-endrolex.com/47